Pismo bratom in sestram v času stiske

Dragi vsi, pozdravljeni!

Ko v Cerkvi skupaj z državnimi službami in ustanovami sprejemamo ukrepe za varnost zdravja vseh nas, je to lahko priložnost za vse nas, da se kljub temu, da v naslednjih dneh ne bomo skupaj obhajali bogoslužja, se srečevali v skupinah (zakonskih, veroučnih, svetopisemski, skupinah staršev, molitvenih) povežemo v molitvi in skrbi drug za drugega.

Vabim vse, da čas, ko nas razmere držijo bolj doma, in ukrepi zmanjšujejo kontakte, izkoristimo za osebno rast v veri, povezanost v družinah, posebej moža in žene ter povezanost in molitev med nami.

Nekaj predlogov:

 1. Vzemimo si čas drug za drugega. Vsi, posebej zakonci – možje in žene. Prav v časih stiske, se lahko med nami pokaže najlepše. Ne pozabimo, da je Jezus, v veliki stiski svojega zadnjega večera, "ker je vzljubil svoje, ki so bili na svetu, tem izkazal ljubezen do konca"(Jn 13). Takrat nam je podaril zakrament svoje bližine - sveto evharistijo - sveto obhajilo.
 2. Povežimo se v molitvi z Očetom, ki nas ljubi, Kristusom, ki nas je odrešil zla in smrti, torej tudi strahu zase in Svetim Duhom, ki je Ljubezen ljubezni!
  Molimo drug za drugega  vsaj Oče naš vsak dan, prinašajmo konkretne obraze pred Gospoda v molitvi.
 3. Ne vem, če poznate prakticiranje "duhovnega obhajila". Ampak prav v teh dneh, ko bomo duhovniki maševali sami, vas povabimo, da prosite Jezusa, da naj "prebiva v vaših srcih po veri". On je blizu, v tebi!!! Pesem, ki ti pri tem pomaga, je lahko tudi naslednja - naj bo eno darilo v teh dneh=) https://www.youtube.com/watch?v=x9m6Da-wbYs.
  Bo pa cerkev na Mostu odprta za osebno molitev ob spoštovanju naročil škofov - objavljena so tudi na spletni strani župnije.
 4. Še ena možnost glede svetih maš: v teh dneh ne bova maševala po namenih, ki ste jih darovali, ampak zasebno po namenih, ki nam jih boste sporočili osebno, preko telefona, SMS-a ali elektronske pošte.

Kontakti, na katere lahko sporočite molitveni namen:
Elektronska pošta
: tomaz.kete@gmail.com
SMS ali klic:  župnik Tomaž Kete - 041 603 045 in g. Niko Rupnik – 051 241 409

 1. Čas v družini, z otroki, ki nam tolikokrat primanjkuje, se bo morda "pomnožil". Preživimo ga lepo z njimi, vzemimo v roke svetopisemsko zgodbo, primerno knjižico, se pogovorimo, igrajmo... pojdimo na sprehod v naravo!
 2. Pozornost do bližnjih - domačih, sosedov, sodelavcev: naj čutijo našo skrb, bližino, pomoč, ljubezen je vedno iznajdljiva!
 3. Če potrebujete osebni pogovor, spoved ali kakšno drugo pomoč, ki vam jo lahko nudimo, pokličite po telefonu! Brez strahu ali zadrege!

Toliko zaenkrat.

Naj bo kljub virusu najmočnejši protivirusni ukrep duhovna bližina med nami!

Duhovnika Tomaž in Niko