Verouk doma v času koronavirusa

Upam, da vas to naše pismo dobi zdrave in vesele, če pa kdaj ni tako, pa vemo, komu lahko vedno potožimo, kaj ne?

Čas po veliki noči nas uči, da je Jezus vsal od mrtvih in da hodi z nami v življenju, nam daje moč, nam lomi kruh, nam pošilja Svetega Duha, da bi v nas bilo življenje, ki je močnejše od smrti in greha!

Tukaj zapišem nekaj preprostih spodbud za vse, potem pa dodajam, kaj naj vsak glede na svoj razred naredi, da bo še bolje spoznal Jezusa in sledil Bogu.

  1. Vabim vas, da skupaj zvečer molite in prisluhnete šmarnicam: lepim zgodbam za otroke. Za vsak večer imate TUKAJ 5 minutno zgodbo, na razpolago je tudi gradivo: pobarvanke in listki z nalogami.
  2. V prihodnjih tednih se bomo lahko srečali tudi pri sveti maši – seveda bo prav hecno – z maskami pri maši, pa en meter in pol narazen, ampak, paziti moramo drug na drugega in vse ostale. Starši, presodite, kako boste ravnali, še vedno lahko ostanete doma in obhajate družinsko bogoslužje – upam, da so vam predlogi pomagali. Če pridete k maši, vas prosim, da upoštevate navodila (tukaj si lahko preberete krajša // daljša navodila. Družino, ki živi skupaj, prosimo, da se pri maši tudi usede skupaj.
  3. Ponovno lahko prejmemo zakrament svete spovedi – opuščanja. Duhovnika bova veliko več kot običajno na voljo za spoved po cerkvah (glej oznanila), zato vas odrasli in otroci vabiva, da ob upoštevanju navodil (Škofje – točka II.) prejmete Jezusovo odpuščanje, ki ga nismo mogli za veliko noč.
  4. Marsikdo sprašuje, kako bo z veroukom, sedaj, ko se bo za nekatere spet odprla šola. Zaenkrat in če ne bo drugače, bo tako tudi ostalo, velja, da imate verouk doma. Seveda je to dodatno breme za vas starše, a če ga vzamemo z odprtim srcem, bo postalo tudi izvir veselja in moči. Saj to naša vera – prijateljstvo z Vstalim Jezusom je!

verouk 16. april 2020

verouk 5. maj 2020