Šmarnice v letu 2020

Šmarnice - vabljeni, da gremo skupaj z Marijo skozi mesec maj!

  1. Šmarnice za otroke z naslovom Največji dar:

ŠMARNICE ZA OTROKE: Največji dar (avtorica Marjeta Cerar - nagovor)

  • Spletna aplikacija (predvsem za osnovnošolce): po prijavi šmarničar vsak dan lahko posluša šmarnice + odgovori na vprašanje, povezano z vsebino, in odpre polje - tako sestavlja plakat.
  • Šmarnični izziv (predvsem za mlajše otroke in prvo triletje, vsak dan nov list)
  • Šmarnični listek z nalogo (za domače tiskanje in sestavljanje plakata)

NAJVEČJI DAR - Radio Ognjišče//podcast

Zgodbe, ki jih je spisala Marjeta Cerar, nas vabijo v življenje slovenske družine. Spisalo jih je otroško srce in so zahvala, prošnja, bolečina srca ter vzklik veselja in upanja. Marija ima v njih prav poseben prostor. V našem programu jim boste lahko prisluhnili vsako dopoldne ob 10.15, vsak večer nekaj minut pred prenosom sv. maše ob 19.00, pa bomo najmlajše spomnili na nalogo, ki jo vsak dan šmarnic prinaša.

Šmarnice boste vsak dan našli v spletnem avdio arhivu Radia Ognjišče, če se boste naročili na podcast pa vas bodo v obliki posnetka vsak dan čakale na vaši izbrani napravi. Le klik in jim boste lahko kadarkoli prisluhnili.

  1. Šmarnice za odrasle Sveti Janez Henrik Newman, svetnik, ki nagovarja srca

V letošnjih šmarnicah spremljamo življenjsko pot Janeza Henrika Newmana, spreobrnjenca iz Anglikanske cerkve v Katoliško in kasnejšega kardinala, ki ga je papež Frančišek leta 2019 razglasil za svetnika. Njegova osupljiva življenjska pot, ki je intimno prepletena s splošnim versko-izobraževalnim dogajanjem na britanskem otočju 19. stoletja, nas bo s svojim svetlim zgledom spodbujala in navdihovala.

  1. Šmarnice lahko poslušate tudi pri maši na Radiu Ognjišče vsak dan ob 19:00.