Avtor: zumostnas Objavljeno: 19. 03. 2020

Teden družine 2020

Dragi oče, draga mama, dragi otroci!

Vem, da marsikateri družini v teh, čeprav sončnih pomladanskih dneh, ni lahko. Rad bi vam izrazil bližino v molitvi (obeh duhovnikov) in pri vsakdanji sveti maši. Tudi zame je ta postni čas poseben. Vedite, da sva tu, med vami, da misliva na vas in da za vas moliva. Vedno sva tudi na razpolago za telefonski pogovor ali karkoli drugega, kar lahko nekomu pomaga.

Rad bi opogumil vse, ki vas upravičeno skrbi situacija zaradi epidemije, zdravja domačih, služb, vaših otrok in starejših med nami. Verujem, da je Gospod prav blizu. Sicer se ne videvamo pri maši in drugih srečanjih, vendar nas sedaj on srečuje prav tam, kjer smo sedaj: doma, v življenju, sredi preizkušenj.

Pomenljivo mi je, da smo skupaj obhajali samo prvi dve postni nedelji: prvo, kjer je Jezus sredi preizkušnje v puščavi. Trajala je 40 dni. Ni bila test, bila je PRIPRAVA na nekaj novega, drugačnega, rodovitnega. Nekaj, kar je potem rodilo sadove in nam vsem odprlo pot do CILJA: tega je pokazala 2. postna nedelja: živeti SPREMENJENO življenje, osvetljeno od znotraj z lučjo in močjo Svetega Duha. Prepričan sem, da tudi nas Gospod sredi te preizkušnje pripravlja na to, da bi znali drugače živeti naše medsebojne odnose.

Celotno besedilo v pdf obliki

 

Klic moškim: fantom, možem in očetom

Vse moške vabiva, da si vzamejo v teh dneh vsaj 15 minut za razmislek o svojem poslanstvu. Tudi preizkušnje, ki jih doživljamo so klic, da ga izpolnimo!

Duhovnika deliva z vami razmislek ob prazniku sv. Jožefa - prazniku mož in očetov.

Klic v globini tvojega srca